930×122 CUMPANA 5

deseuri

PREȘEDINTELE NU VREA DEPOZIT DE DEȘEURI TOXICE ÎN ARGEȘ

Proiectul pentru construirea unui depozit de deşeuri toxice în comuna Răteşti este respins de noul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău. “Eu nu cred că un astfel de depozit poate să funcţioneze în Argeş. Din informaţiile pe care le am, îşi propun ca acolo să aducă deşeuri din toată ţara. Azbestul are cel mai înalt grad de risc. Mi se pare toxic!”, a declarat Tecău în conferinţa de presă de astăzi de la Consiliul Județean.

Citiți și: Argeș. Se oferă gratuit în această localitate!

Din anul 2002 există o hotărâre a Consiliului Judeţean prin care se interzice aducerea în Argeș de deşeuri de orice fel din alte judeţe și din străinătate. Între timp, însă, intrarea României în Uniunea Europeană a condus și la o altă legislație de mediu, care a modificat actele normative invocate în hotărârea din 2002. Pe cale de consecință, hotărârea ar trebui revizuită și updatată. “Juriştii spun că această hotărâre de Consiliu Judeţean are în vedere acte normative care s-au modificat de atunci şi până acum. Asta înseamnă că este pusă sub semnul întrebării valabilitatea sau modul de aplicare a acestei hotărâri. Practic, toate actele normative invocate în hotărârea respectivă au fost modificate.”, a explicat președintele Consiliului Județean Argeș. Florin Tecău a adăugat că luni va oferi un punct de vedere clar asupra subiectului, după ce juriștii instituției vor trage o concluzie.

Pe aceeași temă puteți citi și aici: http://epitesti.ro/administrativ-2/ratesti-se-pregateste-deschiderea-unui-depozit-de-deseuri-periculoase-prefectul-cere-consultare-publica/ și http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/alarmant-proiectul-viitorului-depozit-de-deseuri-toxice-merge-ca-uns/.

Citiți și: Atenție! Amenzile cresc de cinci ori!

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3