Kaia 930 x 120

Radacini_mioveni02

Presedintele Senatului a prins radacini la Mioveni

3,5 hectare de izlaz au fost reîmpădurite, sâmbătă, la Mioveni, în zona Făget- Colibaşi. În jur de 600-700 de locuitori, elevi de la Liceul „Iulia Zamfirescu”, Şcoala „George Topârcenu”, Şcoala Generală Colibaşi, Grupul Şcolar Colibaşi, angajaţi ai firmelor din oraş, dar pădurari au venit pentru a planta 15.000 de puieţi de stejar şi carpen în acţiunea derulată de Consiliul Local şi primăria Mioveni, Realitatea Tv şi Senatul României.

Parlamentarii de Argeş de pe colegiu- senatorul Şerban Valeca şi deputatul Ion Burnei au fost şi ei alături de primarul Ion Georgescu şi vicele Aurel Costache. Prezenţa specială a fost preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a plantat şi el un copac.

Şi fotbaliştii de la Dacia au făcut ceva mişcare. Înainte ca Geoană să sosească pe platou, a venit şi vicepreşedintele CJ Argeş Florin Tecău, care a fost nevoit însă să plece mai devreme din cauza unui incident la spitalul Judeţean. Simona Bucura Oprescu, celălalt vicepreşedinte al CJ, a fost şi ea prezentă.

„Sunt foarte plăcut impresionat, foarte multă lume, atmosferă plăcută, deşi a şi plouat puţin de dimineaţă. Uşor- uşor reapare spiritul civic şi gospodăresc la români fără de care orice ai face, chiar dacă aia vea politică mai bună şi guvern mai bun, nu se poate rezolva nimic. Mă bucur că sunt mulţi tineri, este o dovadă că viitorul sună bine totuşi.

Din punctul meu de vedere, Mioveniul are una din cele mai dinamice şi mai promiţătoare comunităţi din România. Desigur are şi avantajul economic, dat de situaţia Dacia, dar şi mai important este că aici sunt oameni activi, harnici, iar administraţia este foarte bună şi nu este o declaraţie politică”, a afirmat Mircea Geoană, venit în calitate de preşedinte al Senatului- Cameră implicată în acţiunea ONG-ului „România prinde rădăcini” şi nu ca parlamentar PSD.

Sub îndrumarea angajaţilor de la Direcţia Silvică, lucrurile s-au derulat ca la carte, pe fundal muzical. Poate şi ameninţarea norilor a făcut ca unii dintre cei care au participat la acţiune să se grăbească, pentru a se întoarce cât mai repede acasă. Au fost aduşi cu microbuze şi autobuze din oraş, tot cu ele s-au şi întors. Şi totuşi, unii dintre oamenii veniţi acolo, chiar şi copii, i-au cerut primarului Georgescu să repete acţiunea mai des „fie şi numai pentru fotografii, dar să ştiţi că mai facem şi noi mişcare şi facem şi un lucru bun în plus”.

Desigur, primarul nu a ezitat să promită că, în curând, va fi o nouă campanie de împădurire pe o suprafaţă chiar mai mare.

„Am avut oameni din Mioveni, elevi şi angajaţi, mă bucur că au răspuns în număr atât de mare la această acţiuni. Mă bucur că mulţi dintre ei mi-au solicitat chiar să continuăm şi să mai avem astfel de iniţiative, de genul acesteia, realizată în colaborare cu Realitatea şi Parlamentul României. Vom mai avea o acţiune, probabil în Cartierul Racoviţa, pe platoul spre ICN”, a afirmat primarul Ion Georgescu.Radacini_mioveni06Radacini_mioveni07Radacini_mioveni08

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3