EcoMoto 930×122

    harta-judetul-arges

    Preţuri mai mici la terenurile din Argeş

    Preţurile terenurilor din Argeş au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, în medie, cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anul anterior. Însă tranzacţiile cu terenuri au început să revină în atenţia dezvoltatorilor imobiliari. Rămâne de văzut cum se va mişca însă piaţa în acest an, care se anunţă tot de criză. 

    Interesant de remarcat este însă faptul că, dincolo de aceste evoluţii, blocajul în care intrase piaţa terenurilor imediat după declanşarea crizei economice pare aproape de sfârşit. Retailerii si proprietarii de parcuri industriale au revenit puternic şi au fost anul trecut cei mai activi jucători de pe aceasta piaţă.

    Procentual, în 2011 cel mai mult s-au depreciat terenuri din oraşe cum ar fi Reşita (-40%), Arad şi Baia Mare (-25%), Piteşti  (-24%) sau Bacău  (-23%), iar cel mai puţin au scăzut în Miercurea Ciuc, Galaţi, Buzau şi Oradea.

    Pentru 2012 se estimează că cererea va fi orientată tot spre suprafeţele mari de teren, situate în zone cu vizibilitate ridicată şi accesebilitate din punct de vedere al transportului public şi al acesului auto.

    În schimb, este de aşteptat ca în acest an să se menţină o cerere scăzută pentru terenurile destinate dezvoltărilor rezidenţiale (clădiri de locuit).

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90