New Profesional Consult 930 x 122

Aschiuta_slove02

Prichindeii s-au plimbat alaturi de personaje de basm prin Pitesti

Zâne, personaje pe picioroange, drăcuşori, dar şi Păcală au stârnit admiraţia şi bucuria în rândul copiiilor miercuri, cu ocazia deschiderii Festivalului de Teatru pentru Copii Aschiuta si Targul de carte Slove de la Biblioteca Judeteana.

Teatrul „Davila” a devenit neîncăpător pentru micuţii care au venit să vadă prima piesă, „Capra cu trei iezi”, pusă în scenă de celebrul teatru „Ţăndărică” de la Bucureşti.

La „Aşchiuţă”, s-a jucat „Hensel si Gretel” de actorii Teatrului „Anton Pann” Rm. Vâlcea.

Imediat după ce au văzut piesa de teatru, o parte din copii s-au îndreptat către Biblioteca Judeţeană. Acolo au venit şi copii de la centrele din subordinea Protecţiei Copilului. În holul Bibliotecii, îi aşteptau vicepreşedinţii Simona Bucura Oprescu, Florin Tecău, directorul Octavian Sachelarie, dar şi zeci de cărţi de desenat sau care să îi înveţe să citească aduse de importante edituri din judeţ şi din ţară. Până la ajunge la cărţi, micuţii au avut parte tot de distracţie. S-au jucat şi au cântat alături de Lupul cel rău şi de Scufiţa Roşie, cărora actorii de la teatrul piteştean le-au dat viaţă. Apoi, au văzut desene animate. Micuţii de la căminele de copii au primit şi cărţi şi jucării, toate donate de către un agent comercial.

La Biblioteca Judeţeană a apărut şi preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, cel care a cumpărat câteva cărţi pentru nepoţeii săi.

De remarcat că atât târgul de carte, care va cuprinde şi alte activităţi interactive, cât şi Teatrul de Copii vor oferi în continuare manifestări pentru cei mici, până vineri inclusiv. Joi, la ora 12, actorii Teatrului „Gulliver” din Galaţi vor juca juca spectacolul „Motanul încălţat” în Sala mare a Teatrului „Al. Davila”, iar de la ora 18, actorii Teatrului din Kragujevac vor juca juca spectacolul „Duminica albă” în aceeaşi sală.

Vineri, la ora 12, actorii piteştni vor juca juca spectacolul „Crăiasa zăpezilor” la Teatrul „Aşchiuţă”, iar la ora 13, tot la Teatrul pentru copii, va avea loc închiderea Festivalului.

Aschiuta_slove04Aschiuta_slove07Aschiuta_slove11

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA