930 x122 grota rece

    audiere.publica1

    Prima audiere publică din oraşul Costeşti

    La Costesti a avut loc prima audiere publică din istoria orasului, în baza legii 52/2003, cu tema “MAI MULT VERDE ÎN COSTEŞTI !  Problema spaţiilor verzi – care sunt soluţiile pentru un oraş mai sănătos?”. Fiind un exercitiu in premiera, circa 15 cetateni din oras au tinut sa fie prezenti la eveniment, iar 10 au facut si sugestii in scris sau si-au spus pararea cu privire la cele la care au fost martori.

    Depozanţii au fost reprezentanţi ai şcolilor, bisericii, asociaţiilor de proprietari, ONG-urilor locale şi simpli cetăţeni.

    Implicarea voluntară a cetăţenilor în amenajarea şi menţinerea spaţilor verzi din jurul blocurilor şi din parcuri, plantarea de tei în zonele de la periferia oraşului, montarea de mese de sah în parc, montarea mai multor coşuri de gunoi şi bănci în spatiile verzi din jurul blocurilor sunt doar câteva propuneri ale societăţii civile din Costeşti pentru aleşii oraşului.

    Nu au lipsit nici soluţiile alternative pentru crearea de noi spaţii verzi, precum acoperişurile şi faţadele verzi îmbrăcate cu iederă, deoarece acestea au avantaje estetice, economice şi ecologice, care provin din reducerea costurilor de încălzire şi ventilare a locuinţelor, din micşorarea amprentei de carbon a construcţiilor şi a împrospătării aerului urban.

    Comisia de experți care a asistat la audiere va prezenta într-un raport-sinteză toate propunerile și va formula concluziile pe care le va înainta decidentului politic.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3