930 x122 grota rece

    piata

    Prima piaţă volantă a stârnit „foamea” politicienilor

    Vineri, 19 octombrie, s-a deschis lângă Teatrul Alexandru Davila din Piteşti prima piaţă volantă adresată producătorilor agricoli din judeţ. În corturi speciale puse la dispoziţie de autorităţile locale comercianţii şi-au etalat mărfurile care, pe alocuri, sunt mai scumpe decât în pieţele municipiului. Fiind vorba de o ocazie de afişat în public, politicienii nu au ratat momentul. Şi candidaţi ai USL, dar şi candidaţi ai PDL au fost prezenţi la piaţa ce va fi deschisă tot weekendul, dovedind deja un apetit electoral deosebit…

    Candidaţii USL au venit însoţiţi de primarul municipiului, Tudor Pendiuc, şi de prefectul Cristian Soare. I-am remarcat pe Ion Popa (candidat pentru Senat la Piteşti), Gheorghe Marin (subprefectul candidează la Câmpulung), Cătălin Rădulescu (candidează pentru Camera Deputaţilor în colegiul Piteşti Sud), dar şi pe Andrei Gerea (candidat în colegiul Găvana).

    Grupul USL a fost însoţit şi de preşedintele PC Argeş, Ion Cornel Lazăr.

    Pe de altă parte, PDL a fost reprezentat de senatorul Mircea Andrei, preşedinte al organizaţiei şi candidat pentru Senat la Piteşti, şi de Cătălin Teodorescu, candidat în colegiul Piteşti Sud pentru Camera Deputaţilor. Cele două grupuri nu s-au „intersectat”, singurul moment de contact fiind acela în care viceprimarul Cornel Ionică (PSD) a mers să îi salute pe cei doi.

    Atât primarul Tudor Pendiuc, cât şi Corneliu Vasilescu, directorul Direcţiei Agricole Argeş, au spus că acesta este primul pas dintr-un demers mai amplu. Practic, vor ca acţiunea să fie permanentizată (în fiecare weekend) şi în fiecare cartier, dând o şansă în plus comercianţilor care sunt şi producători să îşi valorifice produsele.

    Practic, piaţa volantă (organizată la iniţiativa Prefecturii Argeş, Primăriei Piteşti şi cu sprijinul Direcţiei Agricole) va fi deschisă vinerea, sâmbăta şi duminica până când comercianţii consideră că pot sta.

    Aşa cum spuneam, preţurile par pe alocuri mai mari decât cele din pieţele municipiului. Merele se vând cu 2,5 – 3 lei kilogramul, pe când îi piaţa Ceair pot fi găsite şi la 1,5 lei kg, gogoşarii costă în piaţa volantă 2 lei pe kg (faţă de 1 – 1,5 lei kg în piaţa centrală, dar în funcţie de calitate), dovleceii plăcintari costă 1 leu kg.

    Este adevărat însă că produsele din piaţa volantă par să aibă o calitate superioară. Ţuica de Morăreşti se vinde cu 15 lei litrul, prunele cu 5 lei kg, brânza de oaie (de burduf) cu 35 lei kg, murăturile cu 18 lei borcanul de 3 kg etc. Am găsit şi o ofertă mai mult trăsnită decât utilă: la fiecare caserolă de mititei cumpărată, comerciantul oferea şi un mic gata făcut pe grătar…

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90