Kaia 930 x 120

bacal

Primaria premiaza absolventii de BAC cu medii peste 9,5

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a anuntat miercuri, 6 iulie 2011, ca va propune Consiliului Local premierea tuturor absolventilor de la unitatile scolare din municipiu care au reusit la recent incheiatul examen de bacalaureat sa obtina media generala peste 9,50. La examenul din acest an a fost inregistrat un adevarat dezastru, tocmai de aceea rezultatele bune vor fi rasplatite.

Cum in Arges nu este decat un singur caz in care un absolvent a luat media 10 (prezentat ieri pe larg de cotidianul nostru, asa cum merita), rezulta ca cele mai multe premii vor fi pentru elevi cu medii peste 9,50.

Deocamdata nu a fost stabilita suma cu care vor fi rasplatiti elevii. Conform statisticilor, astfel de note au fost obtinute la Colegiul Economic Maria Teiuleanu, Colegiul National I.C. Bratianu, Colegiul National Alexandru Odobescu, Colegiul National Zinca Golescu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte, Liceul Ion Barbu, Liceul Ion Cantacuzino.

„Avem in vedere si premierea elevilor cu rezultate bune la examenul de capacitate. Noi nu am facut sali de sport in Pitesti, ca in alte parti, am facut cladiri noi pentru scoli, am investit in dotari, am facut crese, am dat burse. 40% din bugetul municipiului merge catre invatamantul preuniversitar”, a spus Tudor Pendiuc.

In Arges au picat examenul de bacalaureat peste 4.000 de elevi, gradul de promovabilitate fiind de doar 36,4%. In patru unitati scolare, niciunul dintre elevii de clasa a XII-a care au sustinut examenul de bacalaureat nu au reusit sa obtina note de trecere, iar gradul de promovabilitate la unitatile de tip grup scolar a fost in Arges de doar 11,3%.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3