NOR CURIER 930X122

    bani_romanesti

    Primarii hotărăsc indexarea taxelor

    Primarii din Argeş vor fi singurii care vor decide dacă şi în ce măsură aplică legea privind indexarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013, în raport cu inflaţia. Guvernul va modifica din nou Codul Fiscal, in regim de urgenta, prin introducerea unui singur articol care stabileste noua atribuţie a edililor. In prezent, in concordanta cu prevederile din Codul fiscal, nivelul impozitelor si taxelor locale se indexeaza o data la trei ani, tinand cont de evolutie ratei inflatiei de la ultima indexare. Prin aceasta modificare, autoritatile deliberative ale administratiei publice locale decid cu privire la aplicarea indexarii, incepand cu anul urmator intrarii in vigoare a hotararii Guvernului”, se arata in proiectul Guvernului.

    In urma cu o saptamana, Guvernul a decis ca nivelul taxelor locale prevazute in grila creste pentru anul viitor cu 16,05% ca urmare a indexarii cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, potrivit legii, precizand ca, fata de suma rezultata, autoritatile locale pot decide o crestere sau o scadere intr-o marja de 20%.

    Conform Codului Fiscal, impozitele si taxele locale sunt indexate o data la trei ani, tinand cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima modificare. Ultima actualizare a taxelor si impozitelor locale a fost aplicata incepand cu anul 2010.

    Pana la acest moment, hotararea privind indexarea taxelor locale nu a fost publicata in Monitor.

    Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, a spus că nu va propune Consiliului Local o majorare a dărilor pentru anul 2013, dar că aşteaptă să vadă ce decizie se ia în privinţa indexărilor pentru a înainta la rândul său Consiliul Local un proiect de hotărâre.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90