NOR CURIER 930X122

    centenari

    Primii piteşteni centenari premiaţi de Primărie

    Primaria Pitesti a decernat marti, 13 martie 2012, primele titluri de „Piteşteni centenari” pentru un bărbat şi o femeie care au împlinit, fiecare, venerabila vârstă de 100 de ani. Păuna Popescu şi Ion Pechi au primit de la Primărie, cu această ocazie, şi câte un tort, o sticlă de şampanie, albume cu Piteştiul, dar şi câte 1.000 de lei fiecare şi flori.

    „Este o bucurie să avem astfel de oameni printre noi. Ne-am gândit să aducem în faţa piteştenilor, dar mai ales a tinerilor, modele de viaţă îndelungată care merită urmate”, a spus primarul Tudor Pendiuc, iniţiatorul acţiunii.

    Ion Pechi are 100 de ani şi 2 luni, iar viaţa i-a oferit multe urcuşuri şi coborâşuri. Născut pe 17 ianuarie 1912 în comuna Coşeşti, Ion Pechi a ajuns apoi procuror la Câmpulung, şi după un „sejur” de judecător la Tribunalul Oradea a revenit în Argeş pentru a prelua preşedinţia Tribunalului din Muscel.

    Au venit însă comuniştii la putere şi cel care a supravieţuit frontului de est în al Doilea Război Mondial s-a trezit că este trecut la munca de jos, fiind nevoit să renunţe la magistratură şi să se califice… strungar!

    Şi doamna Popescu are o poveste aparte. S-a născut pe 10 martie 1912 la Budeasa („cu o lună mai devreme decât s-a scufundat Ttitanicul”, după cum îi place să spună), iar toată viaţa a fost casnică. Are doi băieţi, dar regretă enorm că de 30 de ani este văduvă. Se mândreşte că a depăşit cu 3 zile suta de ani şi spune că e gata pentru încă 50.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90