EcoMoto 930×122

    taxeprimarie06

    Primăria Piteşti sugerează cetăţenilor să amâne plata taxelor

    Primăria Piteşti le recomandă cetăţenilor să nu se grăbească la acest început de an cu plata taxelor şi impozitelor locale. Deşi ghişeele au fost deschise încă de pe data de 7 ianuarie 2013, este posibil să mai intervină modificări privind cuantumul acestora, aşa încât de preferat ar fi ca taxele să fie achitate după data de 20 ianuarie.

    Primăria Piteşti aşteaptă o hotărâre a Guvernului care să clarifice elementele legate de cuantumul taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs.

    Şi asta deoarece la finalul anului 2012 dările au fost indexate cu coeficientul de inflaţie pe ultimii trei ani, dar este posibil să apară un act normativ care să permită autorităţilor locale să reducă dările.

    Autorităţile au fost obligate prin lege să majoreze taxele cu 16,05% (la Piteşti, majorarea a fost de 10% deoarece o tranşă de 5% de indexare fusese deja introdusă încă din 2012). Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, susţine că imediat ce noul act normativ va fi emis taxele şi impozitele vor reveni la nivelul din 2012.

    Conducerea Primăriei Piteşti recomandă cetăţenilor să amâne plata impozitelor şi taxelor până pe 20 ianuarie cel târziu, în aşteptarea hotărârii Guvernului care să permită reducerea dărilor. Sumele achitate în plus până atunci fie se vor compensa, fie se vor restitui, la cerere.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90