New Profesional Consult 930 x 122

ah1n1_copil

Primul copil diagnosticat cu AH1N1 in Arges

Pitesti. 07 noiembrie 2009.
Un copil de doi ani care initial fusese suspect de gripa a fost diagnosticat ieri cu AH1N1, rezultatele fiind confirmate in urma analizelor efectuate la Bucuresti. Parintii copilului sunt cetateni straini rezidenti in Pitesti, care traiesc si muncesc aici. Tot ieri, s-au mai prezentat cu aceleasi simptome alti doi argeseni, o persoana care a intrat in contact cu un bolnav din focarul de gripa de la Sinaia, de saptamana trecuta, si de o alta intoarsa recent din strainatate. De la ambele persoane au fost recoltate probe din nas si din gat, care au fost trimise pentru analize la Institutul Cantacuzino, rezultatele urmand sa fie comunicate astazi.
Ieri dupa-amiaza, Directia de Sanatate Publica Arges a primit si rezultatele analizelor celor trei suspecti de gripa porcina, care s-au prezentat la Sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean in cursul zilei de joi. In urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cnatacuzino din Capitala diagnosticul de AH1N1 a fost infirmat in cazul celor trei argeseni.
Starea de sanatate a celorlalti doi bolnavi deja diagnosticati cu AH1N1, baiatul de 15 ani si frantuzoaica, este buna, ambii primind tratament la domiciliu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90