Eurial 930 x 122

vlad1

Prinderea cocosului pintenat la DraculaFest

De joi, poate începe amplasarea taberei de corturi în Poiana Măgurea. Amatorii de camping îşi pot petrece finalul de săptămână pe una dintre cele mai înalte culmi din ţară, un amfiteatru natural în care se va organiza a doua ediţie a festivalului DraculaFest. Cei care vor ajunge în poiană vor fi îndrumaţi spre porţiunea special amenajată în acest sens, locul de campare.

Spectacol în „cuibul vulturului alb”.

Vineri, vom avea parte de o reprezentaţie artistică la Cetatea Poenari, într-o armosferă medievală, a actorului Florin Dumitru şi a trupei Starfix. Spectacolul se organizează împreună cu Muzeul Judeţean Argeş, având în vedere statutul istoric al cetăţii considerate refugiu al domitorului Vlad Ţepeş.

Focuri de tabără, tochituri, concursuri pe Măgurea

Sâmbătă vom avea parte de DraculaFest, adică spectacolul din Poiana Măgurea, la care vor participa cele mai cunoscute formaţii studenţeşti din ţară. Participă trupe din centre universitare, precum şi formaţii care au în repertoriu piese cu specific medieval. Cele mai savurate vor fi probabil însă concursurile cu premii (aruncarea cu varza-n ţeapă, prinderea cocoşului pintenat, spartul lemnelor pentru iarnă, ridicarea cortului, trasul căruţei, alergarea-n sac spre coşul cu de-ale gurii, etc). În poiană, vor fi amplasate standuri cu produse tradiţionale, unde se vor prepara mâncăruri specifice zonei, un loc destinat echitaţiei, cu ponei şi cai, altul pentru amplasarea grătarelor şi comercializarea diverselor produse ale comercianţilor invitaţi, o zonă de parcare. La lăsatul serii se pune în funcţiune iluminatul arificial, iar la ora 22 se aprind şapte focuri de tabără care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă. Duminică, va fi sărbătoare mare la Arefu, celebrându-se şi ziua comunei. Reprezentaţii ale virtuozilor muzicii tradiţionale din Argeş, cu participarea formaţiilor invitate de administraţia locală a comunei.{loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA