EcoMoto 930×122

PAUL_DE_ROMANIA

Prinţul Paul al României, lansare de carte în Argeș

În amfiteatrul Colegiului Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Bradu a avut loc astăzi lansarea în Argeş a celui mai recent volum semnat de Alteţa Sa Regală Prinţul Paul al României, eveniment organizat de Primăria Bradu, Fundaţia Prinţul Paul pentru România şi Fundaţia Mozart.

Cetățean de onoare al localității, ASR Prinţul Paul al României a fost întâmpinat de oficialităţi, oaspeţi din ţară şi oameni de cultură, dar şi de public. Primarul Florin Frătică a mulţumit înaltului oaspete pentru onoarea de a alege comuna Bradu ca gazdă a unui astfel de eveniment şi a evidenţiat implicarea Alteţei Sale în promovarea localităţii argeşene dincolo de graniţele judeţului: „Este o personalitate a cărei prezenţă ne onorează, un prieten drag, şi ne bucurăm că a ales să aducă şi în Argeş o lucrare care permite acum publicului larg să descopere elemente inedite, de mare valoare, din istoria regalităţii româneşti. Este o lectură obligatorie pentru orice bun român, este, fără doar şi poate, o incursiune incitantă în viaţa Casei Regale, este o lucrare pe care fiecare dintre noi trebuie să o avem în biblioteca personală, în suflet şi în minte”, a precizat edilul în discursul său.

La rândul lui, Prințul Paul a declarat că o vizită în comuna Bradu, în Argeş în general, reprezintă întotdeauna o plăcere. Referitor la volumul lansat, Alteţa Sa a spus: „Am vrut să scriu această carte încă din primii ani de după Revoluţie. Cartea aceasta are rolul de a spune adevărurile mai puţin cunoscute despre Casa Regală. Volumul de faţă cuprinde numeroase documente prezentate pentru prima dată publicului larg, fotografii de colecţie, precum cele din albumul pe care l-am moştenit de la Regina Maria”.

„Un Omagiu Regal pentru România Adus de Stră-Nepotul MS Regele Ferdinand, A.S.R. Prinţul Paul al României” a văzut lumina tiparului în aprilie 2013, după cinci ani de documentare. Rezultatul: o lecţie de istorie despre regalitatea românească, 326 de pagini de dezvăluiri despre viaţa membrilor Casei Regale şi peste 600 de fotografii de colecţie din arhiva personală a Reginei Maria, a lui Carol al II-lea, a Principelui Nicolae, Prinţului Carol Mircea şi a Prinţului Paul, unele dintre ele la primul contact cu publicul. Un document de o mare valoare istorică, prezentat în premieră în paginile cărţii, este ultima scrisoare semnată de Regina Maria, volumul cuprinzând şi fragmente din corespondenţa privată semnată de regele Ferdinand.

La evenimentul de lansare a volumului au participat atât oameni de cultură, cât şi oameni politici, aleşi locali, reprezentanţi ai presei şi locuitori ai comunei Bradu. Cu această ocazie, Alteţa Sa a primit cadou din partea ÎPS Calinic volumul „Toată vremea-şi are vreme”, semnat de Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90