NOR CURIER 930X122

    oltchim

    Privatizarea Oltchim – patru oferte depuse

    In cursa pentru privatizarea Oltchim au ramas patru investitori, a anuntat Remus Vulpescu – presedintele OPSPI. Joi, 20 septembrie 2012, cind a expirat termenul-limita pentru depunerea documentatiilor de privatizare, in cursa au ramas aceeasi pretendenti ca si luni, cind a fost prima runda de depunere de oferte.

    Este vorba de PCC SE (actionar minortar al Oltchim), Aisa Investment si Chimcomplex (companii romanesti controlate de Stefan Vuza) si Dan Diaconescu.

    Nu a aparut nici un investitor-surpriza, asa cum anuntase ministrul Economiei, Daniel Chitoiu. Ziua decisiva pentru soarta Oltchim a fost punctata de un scandal creat de Dan Diaconescu, care si-a depus oferta cu zece minute peste termenul-limita.

    Insotit de televiziunile de stiri, fondatorul OTV a facut scandal, sustinind ca OPSPI nu vrea sa-i ia in calcul oferta. Diaconescu a fost redus la tacere cind Vulpescu a anuntat ca va propune Comisiei de Privatizare sa ia totusi in calcul si oferta acestuia, desi a fost depusa cu zece minute intirziere.

    „Mi se pare anorma ca Oltchim  sa fie vandut cu patru milioane de euro unui actionar minoritar care a facut numai necazuri in ultimii ani. Ma simt furat din buzunar, ma simt ca la un tip care face alba-neagra sau maradona cu banii”, a spus el, la iesirea din sediul OSPI.

    Firma pe care Dan Diaconescu vrea sa cumpere Oltchim se numeste „Proprietatea Poporului, Dreptate si Demnitate SA”.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90