New Profesional Consult 930 x 122

oltchim

Problema Oltchim – petrochimia Pitesti, pe masa oficialilor de la Bruxelles

Ministrul Economiei si Comertului, argeseanul Ion Ariton, a mers la Bruxelles pentru a cere ajutorul autoritatilor europene pentru Oltchim. Este vorba de acordarea unui ajutor de stat menit sa salveze si industria petrochimica de la Pitesti.

Dupa ce Comisia Europeana va decide daca reprezinta sau nu ajutor de stat conversia datoriilor „Oltchim” fata de AVAS, Guvernul roman va putea finaliza procesul de privatizare a Oltchim, intr-un termen cat mai scurt. Ion Ariton a discutat la Bruxelles cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia, despre aprobarea conversiei in actiuni a datoriilor „Oltchim” catre AVAS si despre aprobarea ajutorului de stat pentru Compania Nationala a Huilei.

Ministrul Ion Ariton i-a prezentat comisarului european pasii facuti de Guvern in cazul companiei Oltchim, inclusiv Memorandumul aprobat de Executiv prin care se stabileste calcularea de dobanzi la creanta AVAS, asa cum au solicitat si expertii comunitari, astfel incat procedura sa nu fie de natura acordarii unui ajutor de stat.

Pe 30 august, actionarii „Oltchim” au aprobat de principiu ca societatea sa incheie o conventie cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului prin care sa accepte calcularea unei dobanzi la creanta AVAS pentru perioada 1 ianuarie 2007 si pana la data conversiei. AGA a hotarat insa ca trebuie sa fie indeplinite cumulativ urmatoarele cerinte: intrarea in vigoare a unui act normativ care sa permita incheierea unei astfel de conventii si informarea prealabila a Comisiei Europene despre intentia incheierii unei astfel de conventii si obtinerea unei pozitii favorabile din partea acesteia.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90