Donaris 930 x 122

vot

Procurorii au fost la Râca şi la Rociu

La referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie, în Argeş s-a înregistrat o prezenţă la urne de circa 57%. În unele localităţi, însă, s-a trecut de 100%. Este şi cazul comunelor Rociu şi Râca, dar şi la Dîmbovicioara, comună turistică. Constantin Nicolescu, preşedintele PSD Argeş, a dezvăluit faptul că procurorii au fost deja în Rociu şi Râca pentru a verifica această prezenţă masivă la urne. „La Râca şi la Rociu au fost procurorii, dar nu cu tam-tam şi nu la oameni acasă ca prin alte părţi. Au cerut listele de la autorităţi şi au făcut verificări, dar nu s-a găsit nimic în neregulă. Şi este şi normal, pentru că referendumul a fost într-o zi de duminică şi mulţi de la oraş au mers la ţară şi acolo au votat. Dar în alte zone ale ţării cred că s-a întrecut măsura prin modul de acţiune al procurorilor”, a spus Nicolescu.

„Pot spune că PDL a avut sarcină, în fiecare judeţ s-a primit indicaţia să se facă plângeri penale la referendum. Aceste plângeri au fost tipizate. Parchetul a avut, de asemenea, în premieră, delegat pe lângă Curtea de Apel la referendum. PDL a avut însă în birourile secţiilor de votare membri şi câte 2 observatori. De ce nu au făcut sesizări atunci, dacă era ceva în neregulă? Nu pot însă să nu întreb de ce în 2009, când şi noi am făcut sesizări, nu s-au luat măsuri similare de verificare?”, a adăugat Nicolescu.

Liderul PSD Argeş consideră că în urma acestor acţiuni mulţi argeşeni nu vor mai veni la vot. „Mulţi vor fi intimidaţi, scade şi încrederea în democraţie şi în Uniunea Europeană. Cred că cel puţin 10% nu vor mai merge la vot. S-a creat un adevărat război între instituţii”, a spus Nicolescu.

La rândul său, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc – preşedinte executiv al PSD Argeş – a spus că „această situaţie poate să degenereze”. „Se demonstrează că există mari lacune în legislaţie, iar ce s-a întâmplat acum e un cumul de factori în timp. Am asistat în ultima vreme la o adevărată demolare legislativă a ţării”, a spus Pendiuc.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3