EcoMoto 930×122

Arges

PRODUSE ALIMENTARE EXPIRATE ÎN MAGAZINE DIN ARGEȘ

Polițiștii argeșeni au făcut controale în piețe și magazine alimentare, dar și în trafic pentru combaterea eventualelor cazuri de comerț ilicit.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Cu această ocazie, pe strada Matei Basarab din Câmpulung Muscel a fost oprit șoferul unei autoutilitare, un bărbat de 67 de ani din localitatea sibiană Săliște. Sibianul transporta 200 de kg de peşte fitofag, în valoare de 600 de lei, fără să aibă documente legale de provenienţă. A fost amendat și i s-a confiscat marfa.

La fel s-a întâmplat și în cazul unui șofer de 55 de ani din comuna argeșeană Lerești, care transporta tot cu o autoutilitară și tot în Câmpulung, pe strada Ion Mihalache, 300 de kg de orz, în valoare de 300 de lei, fără documente. Orzul a fost confiscat și va fi valorificat prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Fără acte pentru marfă a fost prins și un șofer de 36 de ani din comuna Pietroşani, care transporta cu o autoutilitară 140 de kg de mere, în valoare de 90 de lei. A primit amendă și i s-a reținut contravaloarea merelor.

De asemenea, poliţiştii de la Ordine Publică din Mioveni, împreună cu inspectori de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeş, au controlat 10 societăţi comerciale şi au dat 3 amenzi, în valoare de 1.600 de lei. Două au fost pentru vânzare de produse expirate și, respectiv, pentru neafișarea prețurilor, iar o a treia pentru activităţi de comerţ cu produse neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă.

Produse alimentare expirate erau la vânzare și într-un punct de lucru din orașul Ștefănești al unei societăți comerciale. Poliția a dat o amendă de 2.000 de lei și a confiscat produsele, care apoi au fost distruse.

O amendă de 500 de lei a primit de la polițiștii din Schitu Golești și un vânzător în vârstă de 50 de ani din comuna Mihăești. Comerciantul nu avea afișate în magazin prețurile și nici acte de proveniență pentru 116 kg de portocale, mandarine, roșii și cartofi. Contravaloarea acestor produse, de peste 300 de lei, a fost confiscată de polițiști. (Foto Arhivă: oltenasul.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90