930×122 CAPRA 5

mutu_trist

Profesionalismul lui Mutu, pus la indoiala

Fundasul central danez Martin Laursen a rememorat, pentru EVZ, meciul Danemarca-Romania, din 2003. Omul care a devenit campion al Europei cu AC Milan a avut cu aceasta ocazie si cateva cuvinte la adresa pitesteanului Adrian Mutu, fotbalistul roman atat de talentat, dar atat de capricios si, din acest motiv, inconstant.

Laursen si Mutu au fost colegi de echipa la un moment dat, asa incat se stiu destul de bine. La Verona, Laursen a impartit vestiarul cu romanul Adrian Mutu. „Era foarte dotat tehnic, insa nu era tot timpul profesionist”, a spus Laursen despre „Briliant”.

”Mutu este unul dintre cei mai talentati fotbalisti alaturi de care am jucat. Foarte dotat tehnic, insa nu se comporta intotdeauna ca un profesionist. La Verona, el facea un meci extraordinar, iar toti fanii ii erau la picioare, insa o saptamana mai tarziu nici nu ziceai ca e acelasi jucator. De multe ori, Adi nu era concentrat, nici in timpul meciurilor, nici la antrenamente. Insa apoi, cand era contestat, stralucea din nou si revenea imediat in centrul atentiei. Cat am evoluat alaturi de el, Mutu a fost fie foarte sus, fie foarte jos”, a spus Laursen.

Laursen s-a nascut pe 26 iulie 1977, la Farvang. A debutat in fotbalul danez la gruparea Silkeborg, pentru care a jucat din 1995 pana in 1998, cand s-a transferat la Hellas Verona, in Serie B. In 2001, Laursen a plecat la Parma, dupa care a ajuns la AC Milan, unde avea sa stea pana in 2004.

Cu „diavolii” a cucerit Liga Campionilor, titlul in Serie A si Cupa Italiei. Ultimul club al fundasului a fost Aston Villa. La Birmingham, Laursen a devenit capitanul echipei in 2008. Insa, un sezon mai tarziu, la doar 31 de ani, s-a retras.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90