NOR CURIER 930X122

loredana_sima01

Profesoara la Micesti, la 250 km pana la polul Nord prin Comenius

Micesti. 20 octombrie 2009. Comenius.
O profesoara de engleza de la Scoala Micesti, clasele V-VIII, Loredana Sima, se numara printre putinele cadre didactice care au reusit sa beneficieze de bursele Comenius, singurul tip de bursa pentru profesori, pentru specializare si continuarea educatiei profesionale. De altfel, pentru Loredana Sima, aceasta bursa de specializare Comenius nu a fost o exceptie, cadrul didactic de la Micesti, pitesteanca la origine, beneficiind si de alte poiecte de acest gen in Turcia sau Marea Britanie. Loredana Sima a fost prin intermediul bursei Comenius, oferita de Ministerul Educatiei, intr-un stagiu de pregatire de opt zile, in septembrie, in Finlanda. Cursul a fost organizat de Universitatea din Helsinki. La stadiul finlandez, au mai participat cadre didactice Portugalia, Spania, Germania, Italia, Letonia, si un alt profesor din Romania.
loredana_sima03 “Acest stagiu m-a incurajat sa adopt o abordare mai reflexiva asupra modului in care predau si mi-a oferit o gama mai larga de abordari si metode si tehnici de lucru. La fel ca si celelalte cursuri, aceasta bursa m-a motivat sa conntinui sa-mi dezvolt competentele profesionale. Avand in vedere ca am o minima pregatire de trainer, ca organizator de training-uri la nivel local, dar si ca urmare a unui curs european de formare de traineri, consider ca observatiile mele sunt obiective si realiste. Stagiul de pregatire s-a desfasurat in Saariselka, unde nu vedeai decat reni, paduri si… japonezi. Organizarea cursului a fost deosebita. Au inclus vizite in scoala, la muzeu, activitati cu metode interactive, jocuri de rol, lucru in echipa, traineri competenti si cu inclinatii spre… hiking, un sport national in Hinlanda, practicat si de foarte multi varstnici. Am putut chiar sa stam la o familie de acolo, sa le intelegem mai bine stilul de viata”, a povestit, o parte din experienta traita prin intermediul acestei burse, Loredana Sima.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3