NOR CURIER 930X122

    pendiuc_ganditor02

    Profesorul Pendiuc l-a avut… student pe Iosiv Cerbureanu

    Despre primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, s-au scris multe în cei peste 20 de ani de când activează la cel mai înalt nivel în administraţia argeşeană şi în special cea piteşteană. În afară de a fi primar, însă, Pendiuc este şi cadru didactic universitar. În fapt, el are cartea de muncă la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti, aşa cum viceprimarul Cornel Ionică, de exemplu, are cartea de muncă la Arpechim, nicidecum la Primărie. Interesant este că Pendiuc a avut de-a lungul carierei sale didactice şi studenţi foarte cunoscuţi, mai ales la cursurile de master. Printre aceştia se numără şi actualul secretar al municipiului Piteşti, Iosiv Cerbureanu.

    După ce a fost viceprimar al municipiului Piteşti şi subprefect al judeţului Argeş, Tudor Pendiuc a ajuns în 1992 primar al municipiului reşedinţă de judeţ, funcţie pe care nu a mai părăsit-o până acum. Din 1993, Pendiuc a început şi cariera universitară. Mai întâi la Universitatea de Stat, apoi la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti. În 2002 a devenit doctor la ASE Bucureşti, Relaţii Economice Internaţionale.

    Informatician ca formare profesională de bază, Tudor Pendiuc predă acum o mulţime de materii în strânsă legătură cu domeniul administrativ: Administraţie Publică, Managementul Administraţiei Publice, Achiziţii Publice, Politici Publice, etc. Tudor Pendiuc are titlul de conferenţiar universitar doctor.

    Tudor Pendiuc are cursurile în special după-amiaza, acordându-le importanţa cuvenită. „Pentru anumite cursuri fac pregătiri, în timp, şi de 4 ore, iar pentru altele e de ajuns o jumătate de oră. Am cam 300 de studenţi pe an de studiu. În primul semestru am avut 3 cursuri, acum am 2. Cel mai mult îţi „mănâncă” timp cursurile teoretice, dar mie îmi place să lucrez cu studenţii, îmi place ce fac”, ne-a declarat primarul Pendiuc.

    Cât despre studenţi cu notorietate, Pendiuc nu a dus lipsă de aceştia. Chiar şi secretarul municipiului, Iosiv Cerbureanu, a fost student al primarului la cursurile de masterat pe care acesta le-a condus. Primarul de la Valea Iaşului, Nicolae Barbu, sau viceprimarul de la oraşul Mioveni, Aurel Costache, au fost alţi studenţi la master ai primarului. Pentru activitatea sa didactică, primarul Pendiuc are un venit anual de circa 26.000 de lei, conform ultimei sale declaraţii sale de avere.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90