New Profesional Consult 930 x 122

consilieri

PROFESORUL ROPCEA DE LA „BRĂTIANU”, UN NOU RĂZBOI CU PRIMĂRIA: „CAM PUTE TREABA!”

Ștefan Ropcea, profesor de fizică la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești, este cunoscut pentru numeroasele lui sesizări făcute cu privire la diverse aspecte de interes public din municipiu.

Citiți și: Pitești. Circ în CL Pitești făcut de tatăl cântărețului Randi! Video

Ropcea critică acum ceea ce el numește ineficiența limitatoarelor de viteză pentru mașini montate pe străzile din Pitești. Într-o scrisoare deschisă adresată prefectului de Argeș Mihai Oprescu și președintelui Consiliului Județean, Florin Tecău, profesorul dă exemple de limitatoare amplasate, în opinia sa, fără rost și le solicită celor doi să-i ia la întrebări pe această temă pe consilierii locali piteșteni.

„În oraș s-au „plantat” pe străzi bariere din plastic (limitatoare de viteză), dar nicio mașină nu încetinește în fața lor. Ele au înălțime mică, sunt neeficiente. De ce au fost cumpărate? Specialiștii răspunzători, achizitorii ar trebui să suporte costurile pentru o achiziție aiurea!

Citiți și: ROMII DIN ARGEȘ AU 10 REPREZENTANȚI ÎN CONSILIILE LOCALE

Pe unele străzi, Livezilor de exemplu, sunt două bariere, dar pe stradă nu există școală, instituție publică, etc.! Am întrebat care este logica plasării lor. Nu mi se răspunde!

În zona Nord, pe strada Delavrancea, în spatele blocului B 4 sunt trei bariere la distanță de 50 de metri una de alta! De ce? Tăcere…

Veți constata că barierele limitatoare au apărut și în parcări! În Găvana într-o parcare au fost montate două bariere! Cam pute treaba!

Eu am întrebat Primăria de șase ori cine este personajul implicat în afacere, dar nu mi s-a răspuns. Cred că nu este informație clasificată! De ce se tem consilierii să răspundă? Sunt cumva implicați? Dacă ei nu răspund, vă rog să răspundeți dumneavoastră: care este numele întreprinzătorului?”, scrie profesorul de fizică de la Colegiul Național „I.C. Brătianu”.

Profesorul Ștefan Ropcea spune că un astfel de limitator de viteză este și pe strada pe care se află locuința viceprimarului cu atribuții de primar Cornel Ionică.

„La poarta domnului Ionică am văzut o barieră limitatoare, făcută din asfalt, solidă, un fel de gogâlț. Am întrebat Primăria: care a fost logica plasării acolo a centurii limitatoare, având în vedere că în zonă nu sunt instituții; dacă este ieftină și rezistentă, de ce au fost cumpărate bariere din plastic?; dacă a fost construită cu autorizație și dacă a fost comandată la cerere și plătită de beneficiar. Din nou tăcere de aur…”, spune Ștefan Ropcea.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90