EcoMoto 930×122

gaze

Profit urias pentru furnizorul de gaze al argesenilor

Argesenii au contribuit la profituri uriase pentru furnizorii de gaze. Practic, furnizorii si-au triplat profiturile, desi acum se plang de mama focului ca trebuie majorate preturile. Majorarea nu are alta tinta decat acoperirea unui deficit de venituri provenit din reducerea consumului, ca rezultat al economiilor pe care cetatenii si agentii economici le fac.

Chiar si in conditii de criza economica si financiara, cei doi mari furnizori de gaze din tara noastra, GDF Suez Energy (care opereaza si in Arges) si E.On Gaz, au inregistrat anul trecut profituri uriase. Profiturile s-au triplat, practic, chiar daca s-a inregistrat un consum mai mic de gaze.

De exemplu, GDF Suez Energy a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,62 miliarde de lei. Profitul raportat insa anul trecut a fost de 380,38 milioane de lei, de circa trei ori mai mare fata de rezultatul anului 2008, cand a fost de 128,58 milioane de lei.

Cu toate acestea, furnizorii de gaze vor din nou sa majoreze preturile. Se discuta de o majorare a pretului gazelor din toamna cu 9%, in conditiile in care producatorii si furnizorii au solicitat cresterea preturilor cu pâna la 20%, tocmai pentru a-si acoperi pierderile cauzate de reducerea consumului.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a anuntat ca gazele ar fi trebuit sa se scumpeasca inca de la 1 iulie cu 5%, la cererea producatorilor si a furnizorilor, insa Guvernul s-a opus. Se pare ca in toamna cresterea pretului la gaze nu va mai putea fi evitata, ANRE facand deja inca de pe acum o serie de calcule in acest sens.

{loadposition inside}

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90