Kaia 930 x 120

miri3

Program special la casatorii

In ciuda eliminarii platii orelor suplimentare, conform legii de salarizare unitara in sectorul bugetar, angajatii Oficiului de Stare Civila din Pitesti vor oficia in continuare casatorii in zilele de sambata si duminica. Totusi, la Pitesti nu se va proceda ca in alte localitati unde s-a decis suspendarea acestor ceremonii in week-end, ci va fi instituit un program special pentru casatoriile civile.

Primaria municipiului Pitesti a decis ca din acest week-end sa instituie un program special de lucru pentru oficierea casatoriilor. Programul este valabil doar pentru zilele de sambata si duminica. Astfel, programul normal de lucru sambata va fi intre orele 9,00 si 13,00, putand fi prelungit doar pana la ora 15,30 daca numarul de casatorii este prea mare iar programarea oficierii depaseste intervalul 9,00 – 13,00. Pentru zilele de duminica, programul de lucru este 10,00 – 12,00.

Decizia a fost luata deoarece la Pitesti au inceput sa vina si cetateni din alte judete, dar si din Bucuresti pentru oficieri de casatorii, in conditiile in care in localitatile lor nu se mai fac casatorii in week-end. Multe Primarii au suspendat oficierea de casatorii in zilele de sambata si duminica din cauza masurilor luate de Guvern de a elimina posibilitatea platii orelor suplimentare de lucru si de a diminua salariile bugetarilor cu 25%.

La Pitesti sunt oficiate intr-un an peste 1.500 de casatorii civile, mai mult de 85% dintre acestea fiind programate in zilele de sambata si duminica. Este posibil ca in curand sa aiba loc si disponibilizari de personal de la acest Oficiu al Starii Civile, avand in vedere decizia Guvernului de a reducere a numarului de angajati bugetari.

{loadposition inside}

 

 

 

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3