New Profesional Consult 930 x 122

    sarbatoirle_argesului

    Programul „Sarbatorilor Argesului si Muscelului” – editia a IV-a, in perioada 1 septembrie – 5 septembrie

    Pitesti. 31 august 2010.
    In perioada 31 august – 5 septembrie, sub egida editiei a IV-a a „Sarbatorilor Argesului si Muscelului”, argesenii sunt invitati sa ia parte la viata culturala a judetului Arges, intitutiile de cultura subordonate Consiliului Judetean Arges deschizandu-si portile catre public.

    Muzeul Judetean Arges a inaugurat un magazin de suveniruri, Biblioteca Judeteana va organiza o conferinta nationala si o expozitie prilejuite de aniversarea a 130 de ani de lectura publica, iar la Muzeul Golesti sunt asteptati pentru a fi onorati Fiii si Cetatenii de Onoare ai Argesului. Miercuri, 1 septembrie, argesenii sunt invitati la „Ziua portilor deschise in institutiile de cultura”, Biblioteca Judeteana „Dinicu Golescu”, Muzeul Judetean, Teatrul Al. Davila, Centrul de Cultura „Bratianu” si Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti asteptand ca publicul sa le treaca pragurile, sa viziteze expozitiile in derulare, accesul fiind gratuit pana la ora 24.00. La Biblioteca Judeteana „Dinicu Golescu”, de la ora 13.00, se va desfasura „Expozitia de carti, fotografii si documente din colectiile Bibliotecii Judetene „Dinicu Golescu”, cu prilejul aniversarii a 130 de ani de lectura publica in Arges.
    Joi, 2 septembrie, ora 09.00, Biblioteca Judeteana „Dinicu Golescu” va gazdui o conferinta nationala avand ca tema „Informare si comunicare – vectori activi in spatiul european”, in cadrul careia se vor acorda diplome colaboratorilor si partenerilor bibliotecii, la aniversarea celor 130 de ani de activitate publica. In acelasi timp, in Piata Vasile Milea, de la ora 11.00 se va desfasura „Targul mesterilor populari”, editia a XVII-a. In perioada 2-5 septembrie, vor prezenta expozitii cu vanzare si demonstratii de tehnica a mestesugului ceramisti si tesatori din Arges, Cluj, Valcea, Harghita, Dolj, Prahova, pictori de icoane din Dambovita, Arges, mesteri in arta lemnului din Valcea si Arges, precum si creatoare de textile, port popular, papusi si podoabe traditionale din Valcea, Dolj si Arges.
    La Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, la ora 17.00, la Sectia in aer liber, va avea loc inaugurarea Primariei satesti – Harsesti Arges, a Gospodariei de pomi-viticultor din Valenii de Munte – Prahova si a Pivnitei din Valea Calugareasca – Prahova.
    Vineri, 3 septembrie, de la ora 11.00, Teatrul Alexandru Davila va organiza o Expozitie de afise, ce va cuprinde afisele Teatrului „Al. Davila” din ultimii 20 de ani. Totodata, va avea loc un spectacol oferit de Fanfara Teatrului „Al. Davila”, de Ansamblul folcloric „Dorul” si orchestra „Doina Argesului” ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges.
    Sambata, 4 septembrie, de la ora 11.00, Muzeul Golesti este gazda celei de-a IV-a editii a „Zilei Fiilor si a Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelului”. Anul acesta, vor fi acordate titluri de „Fiu/Fiica al/a Argesului si Muscelului” si de „Cetatean de Onoare al judetului Arges” personalitatilor din domeniile Religie, Armata si Justitie. Duminica, 5 septembrie, ora 10.00, in Parcul Strand din Pitesti, „Sarbatorile Argesului si Muscelului” se vor incheia cu un concurs special, „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare”, acordarea premiilor Consiliului Judetean Arges creatorilor, formatiilor si interpretilor care s-au evidentiat in promovarea culturii populare traditionale in anul 2009, premierea castigatorilor la concursurile: „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare”, „Mugurii folclorului argesean” si „Gheorghe Popescu-Judet”.
    De la ora 12.00, formatii si interpreti evidentiati la concursurile judetene „Mugurii folclorului argesean”; „Cantecele Argesului”, „Gheorghe Popescu-Judet” vor sustine un spectacol muzical coregrafic de folclor, iar de la ora 16.00 spectacolul va continua cu ansamblul folcloric „Dorul” si orchestra „Doina Argesului” ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3