EcoMoto 930×122

PARC.007

Proiect de aproape 10 milioane de euro, finalizat

Miercuri, 14 noiembrie 2012, la Primăria Piteşti a avut loc conferinţa de finalizare a implementării proiectului „Creare Parc Lunca Argeşului” din fonduri europene. Primarul Tudor Pendiuc a spus că din valoarea totală a acestuia de 40,59 milioane de lei, adică aproape 10 milioane de euro, 90% reprezintă fondurile comunitare europene.

Contractul a fost semnat pe 20 ianuarie 2011 iar termenul de finalizare prevăzut este 20 noiembrie 2012, termen, iată, devansat.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a spus cu această ocazie că este vorba de cel mai mare parc natural din ţară realizat cu fonduri europene (peste 40 de hectare), fiind primul proiect finalizat din cele 12 care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Piteştiului pentru care s-a obţinut o finanţare totală de 38,8 milioane de euro.

În parc vor fi funcţionale pergole, foişoare, 5 km de alei, piste de biciclete pe două sensuri, platforme de pescuit, piste de role, o discotecă în aer liber care pe timp de iarnă va fi transformată în patinoar, teatru de vară, dar şi un spaţiu de expoziţii şi terenuri de sport şi locuri de joacă pentru copii.

Timp de 5 ani, în acest parc nu se vor putea desfăşura activităţi generatoare de profit, conform prevederilor din contract.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3