930 x122 grota rece

    trafic-aglomerat

    Proiect: sancţiuni mai aspre pentru şoferii care calcă pe bec

    La Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de lege de modificare a Codului Rutier, proiect care prevede înăsprirea pedepselor pentru cei care pun în pericol viaţa participanţilor la trafic. Proiectul vizează în special persoanele care conduc sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor.

    Concret, acest act normativ prevede dublarea pedepsei cu închisoarea, care va fi cuprinsă între 5 ani şi 10 ani dacă titularul permisului a condus pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai având o îmbibaţie de alcool de peste 0,80 g/l alcool în sânge sau sub efectele stupefiantelor şi chiar triplarea pedepselor actuale la 10-15 ani dacă aceste persoane efectuează transport public de persoane sau transport de substanţe periculoase.

    De asemenea, se prevăd perioade mai mari de suspendare a permisului pentru consumul de alcool şi stupefiante.

    Totodată, acest act normativ precizează explicit că pedepsele pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor nu pot fi reduse.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3