EcoMoto 930×122

autostrada

Proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu a fost blocat!

Proiectul viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu nu a primit aviz de mediu!

Ministerul de resort a răspuns negativ la cererea formulată în acest sens de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Argumentele oficialilor de la Mediu? Înainte de toate, raportul referitor la impactul asupra mediului trebuie actualizat. Pe de altă parte, ar fi probleme cu avizul în privința gospodăririi apelor și cu avizele de la direcțiile de cultură din județele prin care va trece autostrada (Argeș, Vâlcea și Sibiu). De asemenea, nu ar exista la dosar avizele custozilor sau ale administratorilor ariilor naturale protejate din zonele care vor fi traversate de autostradă și, în plus, trebuie actualizate certificatele de urbanism. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale poate contesta avizul negativ primit de la Mediu.

Amintim că autostrada Pitești-Sibiu ar urma să facă parte din coridorul rutier IV paneuropean. Lungimea ei va fi de 116 kilometri, iar costul este estimat la circa 3 miliarde de euro.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3