New Profesional Consult 930 x 122

maidanez

Proiectul privind eutanasierea maidanezilor, contestat

Membrii Comisiei de administratie publica din Camera Deputatilor au realizat un nou proiect de lege privind gestionarea cainilor fara stapan, sarcina care este pusa acum pe umerii autoritatilor locale carora le este pasata responsabilitatea eutanasierii cainilor. Nici nu a aparut bine proiectul, ca acesta a si fost contestat de asociatiile de protectie a animalelor.

O pitesteanca, si anume Carmen Arsene, este vicepresedinte al unei federatii nationale de protectia animalelor. Ea a fost si vicepresedinte al fundatiei Ute Langenkamp care administreaza inca biobaza de la Smeura. Se numara printre cei mai vehementi critici ai noului proiect de lege. Care, de principiu, prevede consultarea populatiei de catre autoritati in legatura cu acest subiect. Iar multi cetateni sunt de-a dreptul revoltati de numarul mare de caini de pe strazi, asa incat ar fi destui cei care ar opta pentru eutanasiere.

“Aceasta propunere IRESPONSABILA, DEMAGOGICA SI FALIMENTARA deschide un precedent periculos pentru ca, mergand pe acelasi rationament, Comisia de Administratie Publica ar putea hotara in viitor ca populatia sa fie consultata si in legatura cu grosimea optima (pt. fiecare comunitate) a stratului de asfalt de pe strazi, in legatura cu diametrul optim (pt. fiecare comunitate) al sensurilor giratorii ce urmeaza a fi construite, in legatura cu structura de rezistenta optima (pt. fiecare comunitate) a blocurilor sau in legatura cu orice alta problema tehnica a carei solutionare este apanajul specialistilor.

Astfel, forma Comisiei blocheaza adaposturile si impiedica orice sansa ca problema cainilor fara stapan sa fie rezolvata vreodata; creeaza haos si incoerenta pentru ca metodele de gestionare adoptate pot fi contradictorii si pot fi schimbate mereu; incadreaza in mod abuziv cainii cu stapan in categoria cainilor fara stapan (orice caine cu detinator poate fi luat de hingheri si tratat ca atare); obstructioneaza si descurajeaza drastic adoptiile; obstructioneaza/blocheaza reteritorializarea;

Da posibilitatea omorarii tuturor cainilor, inclusiv a celor identificati, a celor cu stapan, intr-o perioada de pana in 3 zile lucratoare; da in mod abuziv serviciilor de hingherit puterea de a da amenzi desi si aceste servicii sunt pasibile de amenzi;

Facem un nou apel la Plenul Camerei Deputatilor, solicitandu-i sa dea dovada de aceeasi responsabilitate de care a dat dovada in trecut si sa trimita inca o data la Comisie aceasta lege aberanta sau sa n-o voteze”, se arata intr-un comunicat transmis de Carmen Arsene.

555×222  MAIA
570×90 MAIA