930 x122 grota rece

    parcare

    Proiectul privind taxarea parcărilor, respins

    După mai bine de doi ani de tatonări, analize şi chiar aşteptarea de propuneri de la cetăţeni, proiectul privind taxarea parcărilor de reşedinţă a fost respins joi, 27 septembrie, de Consiliul Local. Şedinţa Consiliului Local a fost una cu sctântei, iar cei care au înclinat balanţa au fost cei 4 consilieri ai PNL. Chiar dacă sunt aliaţi cu PSD în cadrul USL, aceştia s-au abţinut de la vot, ceea ce a dus la respingere. Viceprimarul Cornel Ionică afirmă că proiectul va fi îmbunătăţit şi va intra din nou pe ordinea de zi a Consiliului. La şedinţa au participat şi cetăţeni care au fost foarte nemulţumiţi de respingerea proiectului.

    Practic, proiectul prevedea un regulament de implementare a sistemului. Dar acesta a generat discuţii aprinse şi chiar un schimb acid de replici între viceprimarul PSD Cornel Ionică şi consilierul PDL Mihai Tudor. Ceea ce a dus la respingerea proiectului au fost însă multiplele întrebări legate de situaţii ipotetice privind punerea în practică a sa. Cam ca în povestea cu drobul de sare.

    „Cum vor suporta oamenii acest tarif (n.r. tariful propus este de 130 de lei pe an)?”, a început seria întrebărilor ţărănistul Gheorghe Dinescu. „Dar nu obligă nimeni pe nimeni să plătească! Locurile de parcare se vor da doar celor care vor!”, a replicat pesedistul Adrian Prodănel.

    „Ce se întâmplă cu cei care au maşini de la firmă? Unde le lasă?”, a vrut să ştie pedelistul Mihai Tudor. „Ce se întâmplă într-o zonă unde sunt multe instituţii publice dacă locurile de parcare sunt blocate 24 de ore de locatarii de la blocuri? Angajaţii unde mai pun maşinile?”, a întrebat pesedistul Nicolae Zărnescu.

    „Să facem un experiment mai întâi, pentru că mergem în orb acum”, a spus liberalul Radu Perianu.

    Degeaba au spus Iosiv Cerbureanu, secretarul municipiului, că sistemul se va implementa doar în zonele unde sunt locuri suficiente de parcare, fără licitaţii, iar Cornel Ionică de faptul că sistemul va fi implementat etapizat şi în strânsă legătură cu asociaţiile de proprietari. După ce voturile s-au numărat de cteva ori, s-a văzut clar că doar PSD a susţinut proiectul. Fiind doar 12 la număr şi fiind nevoie de 16 voturi pentru, proiectul a fost respins.

    În sală au fost şi cetăţeni de la blocul Fortuna. „Este foarte bun sistemul de taxare de la blocuri. Începeţi odată!”, a spus un locatar, iar după ce proiectul a fost respins un altul a punctat: „Nu vă place ordinea! Vreţi să ne luăm la bătaie în parcări?”. Rămâne de văzut când anume Primăria va reintroduce pe ordinea de zi acest controversat proiect.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90