New Profesional Consult 930 x 122

protest_rafinarie_017

Protest al sindicalistilor de la „Rafinorul” la Prefectura

Marti, 10 mai, membrii sindicatului „Rafinorul” de la Arpechim Pitesti au organizat un protest in fata Prefecturii Arges. Pichetarea – la care au participat circa 150 de angajati ai Rafinariei – a avut drept scop determinarea Guvernului sa ia masuri pentru a impedica inchiderea Rafinariei.

Dupa cum se stie, conducerea OMV Petrom a anuntat ca in acest an va inchide Rafinaria de la Pitesti deoarece nu a gasit niciun cumparator credibil pentru aceasta unitate simbol a judetului Arges. Desi se stia mai demult ca ar urma o asemenea decizie, de abia acum sindicalistii se misca.

La protestul de marti, liderul Ionel Popescu a spus ca cei de la OMV Petrom refuza sa emita comunicat de presa oficial in care sa isi exprime punctul de vedere cu privire la situatia Arpechim, ceea ce ar intretine o stare de confuzie si tensiune. Mai clar insa decat anuntul de inchidere a Rafinariei nu stim ce putea fi.

Muncitorii au purtat pancarte pe care erau inscrise mesaje cum ar fi „Stop inchiderii Rafinariei!”, „Romania are nevoie de Arpechim!”, „Nu distrugeti industria Romaniei!”, „Noi vrem sa muncim, nu sa suferim”. Inarmati cu fluiere, participantii au fluierat si huiduit copios conducerea OMV Petrom.

Sindicalistii au cerut Guvernului sa ia masuri pentru a gasi solutii de salvare a Rafinariei de la Arpechim unde lucreaza circa 700 de persoane. Un memoriu in acest sens a fost inaintat Prefecturii Arges care, la randul sau, il va transmite catre Executiv.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3