930 x122 grota rece

Protest.Rosia.Montana.005

Protest în faţa Primăriei Piteşti!

Circa 50 de tineri au organizat astăzi un protest în faţa Primăriei Piteşti, încercând să sensibilizeze opinia publică din oraş cu privire la un proiect de anvergură naţională. Proiectul cu pricina va intra în curând în dezbatere în plenul Parlamentului.

Este vorba de un protest faţă de proiectul Roşia Montană. Acesta prevede exploatarea cu cianuri a zăcămintelor aurifere de la Roşia Montană, iar tinerii se tem de consecinţele pe termen lung asupra mediului.

Protestatarii au avut la ei steaguri ale României, fluiere şi PET-uri, pe care le izbeau de pavele. „Uniţi, salvăm Roşia Montană!” a fost sloganul care s-a auzit cel mai des în Piaţa Primăriei, tinerii împărţindu-le în acest sens trecătorilor fluturaşi cu informaţii despre proiect.

O parte dintre ei au protestat şi în Bucureşti pe aceeaşi temă vreme de 5 zile.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3