Kaia 930 x 120

oltchim

Protest la Oltchim pentru platforma Arpechim

Sindicatul Liber Oltchim Ramnicu Valcea a decis sa organizeze marti, 30 august 2011, o actiune de protest in fata pavilionului combinatului. Protestul este strans legat de situatia platformei petrochimice Pitesti de care se leaga si sperantele Oltchim pentru preluarea productiei la capacitate cat mai mare.

 

Conform unui comunicat al sindicatului, protestul va avea loc intre orele 11,00 – 14,00. La acesta vor participa circa 400 de angajati, forma aleasa de manifestare fiind pichetarea.

Ce revendica sindicatul Oltchim? Iata care sunt cele mai importante cereri:
– „PCC SE sa se retraga imediat si definitiv din calitatea de actionar in SC Oltchim
– Implicarea ferma a autoritatilor statului roman fata de actiunile denigratoare la adresa Oltchim ale actionarului minoritar PCC SE prin mijloace abuzive si ilegale
– Declansarea actiunii in instanta impotriva actionarului minoritar PCC SE pentru obstructionarea timp de 2 ani si 9 luni a SC Oltchim in vederea capitalizarii, a functionarii in sistem integrat cu Petrochimia si Rafinaria Arpechim Pitesti, a fabricarii PVC”.

„PCC SE nu a actionat si nu actioneaza ca un actionar loial SC Oltchim, dorind cu orice pret ca in Oltchim sa nu se mai produca PVC, dorind ca Oltchim sa produca produse de nisa, dorind sa diminueze drastic capacitatile de productie si numarul de salariati si, in scurt timp, sa falimenteze Oltchim.

(…) Prin solidaritate putem sa ne aparam interesele sociale si economice si sa aratam actionarului minoritar PCC SE ca nu va reusi sa falimenteze SC Oltchim”, se mai arata in comunicatul transmis de sindicatul valcean. Este posibil ca la protestul de la Valcea sa participe si angajati de pe platforma Arpechim.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA