930 x122 grota rece

greenpeace

PROTEST LA VIDRARU!

Protest inedit al ecologiştilor de la Greenpeace pe lacul Vidraru, în judeţul Argeş. Zece ecologişti români şi străini au întins un banner uriaş pe luciul apei ca să atragă atenţia asupra defrişărilor ilegale din zonă. Ecologiştii sunt la Vidraru de mai bine de două săptămâni şi acuză că în ultimii ani în România sute de mii de copaci au fost puşi ilegal la pământ.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

Bannerul, de 15 metri, a fost plimbat cu o barcă pe lacul Vidraru.

„Este îngrozitor să vezi ce se întâmplă în pădurile din România, fiind practic ultimele păduri virgine din Europa!”, spune o ecologistă. „Nu am văzut niciodată păduri ca acestea în Europa, aşa întinderi mari de pădure! Nu doar o suprafaţă mare, ci şi de calitate. Copaci mari, cantitate mare de lemn, care susţin o mare biodiversitate.”, adaugă un membru Greenpeace.

Citiți și: Țara „fierbe”! Oamenii sunt în stradă! E nebunie peste tot!

Protestatarii aşteaptă acum intervenţia autorităţilor. „În toată zona asta cu mai bine de zece ani în urmă era compact pădure virgină, dar în ultimii zece ani am luat parte fără să știm, fără să vrem, la distrugerea acestui patrimoniu extraordinar!”, reclamă un ecologist.

Timp de trei săptămâni, aproximativ 90 de voluntari Greenpeace din România și din alte 9 țări din Europa (Austria, Germania, Olanda, Ungaria, Croația, Finlanda, Slovacia, Slovenia și Elveția) fac inventarul pădurii virgine din zona Cumpăna – Vidraru. Este una dintre puținele păduri virgine și cvasivirgine rămase în țara noastră. Tabăra are loc pe malul lacului Vidraru, în bazinul râului Argeș. (Sursa: http://www.digi24.ro/, foto: libertatea.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90