NOR CURIER 930X122

davila

PROTEST ÎN PITEȘTI: ACTORII DE LA „DAVILA” ÎȘI VOR TEATRUL ÎNAPOI

„Am zeci de ani de când tac din gură! M-am îmbolnăvit! Mi-am vărsat plămânii pe scena asta în sute de spectacole! Nu mai pot!”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, actriţa Luminiţa Borta la protestul spontan de stradă inițiat astăzi de actorii Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

Citiți și: Un spectacol de excepție: „Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu

Intenţia autorităților județene de a înființa o secţie de dansuri populare în incinta teatrului este picătura care a umplut paharul. Asta după ce cu ani în urmă actorii s-au trezit în clădirea teatrului cu un cor și o fanfară, care, spun ei, le-au afectat serios repetițiile. Mai mult sau mai puțin metaforic fie zis, actorii nu vor ca Teatrul „Alexandru Davila” să se transforme în cămin cultural!

„Cine are nevoie de teatru?”, acesta este mesajul pe care actorii Teatrului „Davila” l-au afișat atât în stradă, în marșul lor prin centrul Piteștiului, cât și la Consiliul Județean, acolo unde au fost primiți de Constantin Polexe, vicepreședintele care se ocupă de domeniul culturii. Consiliul este instituția care finanțează Teatrul.

Citiți și: Țara „fierbe”! Oamenii sunt în stradă! E nebunie peste tot!

„Am tăcut, suntem oameni de bun simţ, oameni educaţi, am tăcut şi am acceptat nedreptăţi, dar în momentul acesta „acceptăm” doar să avem un teatru aşa cum trebuie! Oamenii care au murit jucând pe scena aceasta, mari actori, ce ar spune dacă ar avea posibilitatea să vadă ce se întâmplă acum la Teatru? Actori care se simt străini în teatrul lor! Şi în alte teatre se încearcă același lucru, ca prin decizii arbitrare teatrele să nu mai însemne nimic… Jurământul nostru cu arta nu mai e nimic…”, a adăugat Luminiţa Borta.

Constantin Polexe i-a înștiințat pe actori că la Teatrul „Alexandru Davila” nu va fi înfiinţată nicio nouă secţie. Ba mai mult, că în cel mai scurt timp vor fi mutate din clădirea teatrului şi celelalte activităţi. Actorii au mai cerut şi deblocarea posturilor şi angajarea cu acte în regulă a celor care fac parte de câţiva ani din colectivul teatrului.

„Teatrul nu este o clădire, este un mod de viaţă, un loc în care oamenii vin şi se purfică.”, a conchis Luminiţa Borta.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3