930×122 CAPRA 5

finante_publice

Protest spontan la Finante

Zeci de angajati ai Directiei Finantelor Publice Arges au intrerupt miercuri, 13 octombrie, lucrul si au coborat in holul mare de la parter, ei protestand astfel fata de taierea stimulentelor. Angajatii din Arges au procedat astfel din solidaritate fata de colegii lor de la Ministerul Finantelor care ieri au intrerupt, de asemenea, lucrul.

Unii salariati argeseni erau suparati ca la protest nu a participat toata lumea, unii dintre colegii lor ramanand in birouri.

Angajatii de la Finantele Publice Arges au intrerupt lucrul in jurul orei 14,30 si nu au mai revenit la birouri pana la terminarea programului. In holul mare al Directiei Finantelor plutea efectiv in aer nervozitatea. Pe de-o parte, angajatii nemultumiti de salariile pe care le primesc dupa reducerea cu 25% dictata de Guvern, pe de alta parte contribuabili veniti cu treburi si care nu puteau sa le duca la bun sfarsit.

„Este un protest spontan, de solidaritate cu colegii de la Bucuresti. Sunt doua lucruri care ne-au determinat sa facem acest gest: neacordarea stimulentelor pe lunile august si septembrie si faptul ca ne-au fost reduse salariile cu 25%. Dupa diminuare, 80% dintre angajatii de aici au sub 1.000 de lei salariu pe luna.

Avem si oameni care au ajuns sa castige 200 de lei pe luna! Suntem salariatii cu cele mai mici venituri dintre toti bugetarii. Daca cei de la Bucuresti vor continua protestul, il vom continua si noi. Luni voi merge la Consiliul National al Sed Lex si vom vedea atunci daca hotaram sau nu declansarea grevei”, ne-a declarat liderul sindical Grigore Stefan.

Printre oameni a coborat de la biroul sau si directorul Finantelor Publice, Dorin Falca. „Eu privin din randurile lor. Acest lucru este un avantaj si pentru mine, si pentru ei.

Nu se vor lua masuri impotriva celor care au protestat, dreptul la munca si dreptul la manifestare sunt prevazute de Constitutie. In ceea ce priveste stimulentele, acestea s-au acordat pe criterii de merit si nu altfel”, ne-a declarat Dorin Falca.

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90