930 x122 grota rece

camera deputatilor

PROTEST_ROSIA_MONTANA

PROTESTELE AU DAT REZULTATE! LEGEA ROȘIA MONTANĂ, RESPINSĂ!

Camera Deputaților a respins astăzi proiectul de lege pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roșia Montană. Votul a fost larg majoritar în favoarea respingerii: 301 voturi pentru, doar 11 împotrivă și 3 abțineri, anunță Mediafax.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Proiectul respins azi în Parlament a fost realizat de Guvern. Documentul a provocat în urmă cu câteva luni proteste de stradă virulente, atât în București, cât și în alte orașe din țară. Proteste, chiar dacă de mică amploare, au fost și în Pitești (foto).

Amintim că a existat în Parlament și o comisie specială privind exploatarea de la Roșia Montană, comisie care a dat raport negativ proiectului. Motivul principal al respingerii este acela că proiectul ar fi acordat privilegii companiei Gold Corporation, care de ani de zile încearcă să deschidă șantierul în zonă.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90