EcoMoto 930×122

Virgil_Dumitru

Provocarea oamenilor de afaceri argeşeni pentru politicieni: Piteştiul, capitală regională!

Vineri, 7 decembrie, s-a desfăşurat la Hotel „Ramada” din Piteşti cea de-a noua ediţie a Galei Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş (AOA). La eveniment au fost prezenţi foarte mulţi reprezentanţi ai mediului economic, administrativ, dar şi politic, iar oamenii de afaceri, prin vocea preşedintelui AOA Virgil Dumitru, au lansat cu această ocazie o provocare pentru politicieni: Piteştiul să devină capitală regională!

În cuvântul său, Virgil Dumitru a subliniat importanţa unirii eforturilor pentru un scop comun. „Criza nu este eternă, de aceea trebuie să creăm unitate, pentru a găsi împreună soluţii. Va trebui ca viitorii parlamentari să ne reprezinte cu cinste, iar la începutul lunii februarie să avem o întâlnire cu ei pentru a identifica principalele probleme la a căror rezolvare trebuie să ne ajute.

Una dintre aceste probleme este aceea că politicienii trebuie să facă toate eforturile pentru ca Piteştiul, unul dintre cele mai importante oraşe din ţară din punct de vedere economic, să devină capitala viitoarei regiuni” (n.r. – regiunea Sud Muntenia, pentru care există deja planuri de formare nu doar din punct de vedere formal, cum este acum, ci şi economic şi administrativ), a spus Virgil Dumitru.

La rândul lor, Constantin Nicolescu şi Tudor Pendiuc au subliniat importanţa mediului de afaceri, iar primarul Piteştiului a spus că anul 2013 trebuie să fie cel al creării cât mai multor locuri de muncă, anunţând şi proiecte cu finanţare europeană care se vor derula în municipiul reşedinţă de judeţ.

Prezent la gală, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că în 2013 va fi format şi un minister al mediului de afaceri. De remarcat că oamenii de afaceri au decis să îi aplaude pe oamenii politici, indiferent de culoarea lor politică – propunerea a venit din partea lui Virgil Dumitru – gala fiind chiar înainte de alegerile parlamentare. Un moment aparte al serii a fost prezenţa, într-un spectacol oferit de o firmă care comercializează produse din aur şi alte bijuterii, a actorului Claudiu Bleonţ.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3