930 x122 grota rece

centura_pitesti

PSD Arges insista pentru a doua centura ocolitoare a Pitestiului

Municipiul Piteşti a avut norocul să beneficieze de construirea unei centuri ocolitoare în regim de autostradă, aşa că traficul s-a diminuat considerabil. În proiect mai exista însă şi o altă centură ocolitoare, iar acum se reiau demersurile pentru construirea ei. PSD Argeş se bate să obţină finanţare pentru acest proiect care la un moment dat părea mort.

 

 

Cornel Ionică, viceprimar al municipiului Piteşti, ne-a declarat că, în opinia sa, cea mai importantă investiţie care trebuie să fie făcută în Argeş în perioada următoare este aceea de construire a celei de-a doua centuri ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ.

Nu doar că este o prioritate la nivel declarativ. Cornel Ionică susţine că partidul din care face parte – PSD Argeş – va face demersurile necesare pentru începerea lucrărilor cât se poate de repede. „Construirea celei de-a doua centuri ocolitoare ar reduce cu 30% traficul din Piteşti şi ar genera multe locuri de muncă. Este un proiect foarte important la care ţinem mult şi pentru care ne vom zbate imediat după alegerile locale din 10 iunie”, ne-a spus Ionică.

Prima centură ocolitoare, cea numită „Sud”, a fost realizată de consorţiul italian Astaldi şi în perioada guvernării PNL. Proiectul a fost demarat însă în perioada guvernării Adrian Năstase (PSD), aşa că cele două tabere au revendicat ulterior reuşita.

Până la urmă, având în vedere că Guvernul Tăriceanu a rezistat doar pentru că a fost susţinut în Parlament de PSD, se poate spune că este vorba de o realizare comună. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi acum, în cazul centurii de „Vest”, căci USL este format din PSD şi alianţa PNL-PC, aceste partide asigurând în prezent guvernarea.

Traseul centurii de Vest începe în zona Albota, continuă prin zona Trivale – Moşoaia şi coboară la Valea Ursului, în drumul care duce spre Râmnicu Vâlcea. Lungimea ar fi de circa 15 km şi costul s-ar situa la peste 100 milioane de euro.

Parlamentarii PSD din perioada 2008 – 2012 chiar au renunţat la banii pe careîi primiseră pentru colegiile lor, doar ca proiectul centurii să fie reactualizat, dar investiţia a fost blocată de ministrul PD al Transporturilor, Radu Berceanu, care a spus că această centură nu mai este necesară în condiţiile în care Piteştiul are deja una.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3