930×122 CAPRA 5

daniel_constantin

„Declaratia Dunarii”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a dispus consultarea mediului academic şi a producătorilor din România în scopul obţinerii consensului pentru semnarea „Declaraţiei Dunarii”. Solicitarea survine in contextul în care organizaţia „Danube Soya” şi ministrul Agriculturii din Austria, Nikolaus Berlakovich, au solicitat celor 17 state europene să adere la “Declaraţia Dunării” privind stimularea cultivării soiei nemodificată genetic în statele riverane.

În baza textului Declaraţiei şi a documentelor transmise de „Danube Soya”, mediul academic agricol, reprezentat de conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti şi-a exprimat acordul pentru semnarea Declaraţiei în cauză.

Din punct de vedere ştiinţific prezintă interes introducerea soiurilor performante care să permită obţinerea de beneficii importante agricultorilor.

Consultarea producătorilor este programată pentru aceasta săptămână. Reprezentanţii Danube Soya urmează să discute cu conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la începutul lunii februarie, prilej cu care se va semna Declaraţia.

Pe 19 ianuarie 2013, la Berlin, declaraţia a fost semnată de opt state.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3