New Profesional Consult 930 x 122

„Eu cand vreau sa fluier, fluier”- doua premii la Festivalul de Film de la Berlin

f Filmul regizat de Florin Şerban, „Eu când vreau să fluier, fluier”,a primit sâmbătă seară „Jury Grand Prix – Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint” şi distincţia „Alfred Bauer”, oferită pentru noi perspective în arta inematografică, la gala Festivalului de Film de la Berlin. Şi The Guardian scrie despre premiile obţinute la Berlinală de filmul lui Florin Şerban, pe care îl cataloghează drept „o bijuterie de debut în lungmetraj”.
„Filmele cu teme criminale au dominat lista celor mai bune filme europene. Printre acestea este şi filmul românesc despre o închisoare, «Eu când vreau să fluier, fluier», o bijuterie de debut în lungmetraj aparţinând lui Florin Şerban. Filmul spune povestea unui tânăr care, pe punctul de a fi eliberat din închisoare, este bulversat de dorinţa mamei sale de a-l lua pe fratele său mai mic în Italia”, scrie The Guardian.
Încă de la premiera filmului „Eu când vreau să fluier, fluier”, care a avut loc pe 13 februarie, la Festivalul de la Berlin, pelicula a fost receptată într-un mod pozitiv de presa internaţională. Festivalul Internaţional de Film de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 11 – 21 februarie. Aflat la cea de-a 60-a ediţie, Festivalul de la Berlin este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari autori. Berlinala, al doilea festival de film european după Cannes ca importanţă, este în mod tradiţional deschisă producţiilor cu buget mic.
Sursa/Foto: Mediafax.ro

555×222  MAIA
570×90 MAIA