New Profesional Consult 930 x 122

pendiucbun

„Multă lume nu cunoaşte legislaţie”

Multe din problemele cu care se confruntă societatea în ansamblul ei şi individual, cetăţenii, decurg din faptul că legislaţia nu este cunoscută. Acest lucru este întărit şi de cel mai longeviv primar de municipiu din România, primarul Tudor Pendiuc (aflat la debutul celui de-al şaselea mandat).

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti şi preşedinte executiv al PSD Argeş, este de părere că foarte multe persoane care fac parte din structurile de conducere de la diverse niveluri nu cunosc legile care guvernează ţara.

„Multă lume nu cunoaşte legislaţia. De exemplu, orice cetăţean cu domiciliul în afara ţării poate cere înscrierea pe lista electorală permanentă în localitatea în care a domiciliat ultima dată sau în localitatea unde s-a născut.

Oamenii au acest drept, dar nu îl folosesc şi pentru că cei care conduc nu ştiu acest lucru şi nu li-l spun. Este doar un exemplu de element de legislaţie privind alegerile care le scapă multora.

Poate că dacă legislaţia s-ar şti mai bine nu ar mai fi situaţii cum sunt cele generate de referendumul de demitere a preşedintelui privind listele electorale permanente”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3