Donaris 930 x 122

    CONSILIUL_LOCAL_PITESTI_2013

    „Selecta” provoacă scandal monstru în Consiliul Local!

    După mai bine de 5 ani, subiectul „Selecta” continuă să facă valuri în Piteşti. Mai bine zis, în Consiliul Local. Aleşii locali chiar s-au jignit cu ocazia şedinţei de astăzi, aruncându-şi unii altora acuzaţii care s-ar putea lăsa cu un proces.

    Concret, discuţiile au pornit de la un proiect de hotărâre privind angajarea unei firme de avocatură care să asiste Consiliul Local în încercarea de a recupera o sumă de bani de la o societate care a fost consultant în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Selecta”. Este vorba de 300.000 de euro pe care Comisia Europeană i-a primit de la Consiliul Local în urmă cu circa 5 ani, ca ramburs, deoarece unele cheltuieli efectuate în cadrul proiectului ar fi fost neeligibile. Pentru a nu plăti penalităţi, Consiliul Local a fost de acord să ramburseze suma, dar a acţionat în judecată consultantul care s-a ocupat de proiect.

    Mariean Neacşu, ales local al PP-DD Argeş, a spus că dacă se va constata că există persoane din Primărie vinovate de plata acestei sume de bani, atunci suma să fie recuperată de la ele. Neacșu a afirmat că unii dintre consilierii locali sunt „neaveniţi”, iar consilierul PSD Dumitru Tudosoiu i-a replicat că se crede „buricul pământului”. Sorin Apostoliceanu, de la PSD, l-a acuzat pe Mariean Neacşu că prin ieşirea de astăzi ar fi încercat doar să facă o… conferinţă de presă fără să mai plătească… pentru mass-media. Radu Perianu, consilier PNL, a spus că este posibil să îl acţioneze pe Neacşu în judecată deoarece acesta a afirmat că el, Mihail Tudor, de la PDL, şi Cristian Gentea, de la PSD, ar fi fost cei care ar fi avizat propunerea de rambursare a sumei de bani către Uniunea Europeană în urmă cu 5 ani.

    În cele din urmă, proiectul propus de municipalitate a fost adoptat.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90