930×122 CAPRA 5

snow-canyon

„Transfăgărăşanul japonez”

Nici nu vine iarna, că Transfăgărăşanul se şi închide. Cea mai spectaculoasă şosea din România, care i-a uimit şi pe realizatorii de la Top Gear, stă deschisă doar câteva luni pe an, în condiţiile în care reprezintă o atracţie turistică deosebită. La alţii se poate şi invers. De exemplu în Japonia, acolo unde există un fel de „Transfăgărăşan” care este însă practicabil şi iarna.

Numit „Japan Snow Canion”, drumul din munţii niponi care este practicabil şi iarna se transformă într-un adevărat canion de zăpadă graţie intervenţiei drumarilor. Maşinile ajung, astfel, să treacă printr-un „canion” cu pereţi de zăpadă de 20 de metri înălţime!

Acesta este locul din Japonia în care iarna începe în luna noiembrie şi se termină în luna aprilie, nivelul zăpezii ajungând la 20 de metri înalţime. La începutul lunii aprilie, autorităţile dezăpezesc partea carosabilă, lăsând în ambele părţi pereţi înalţi de 20 de metri.

Drumul a devenit o atracţie turistică. Locul este cătutat pentru „tunelul” natural făcut din zăpadă.

Pe Transfăgărăşan nu este posibil un asemenea „miracol”, susţin specialiştii, din cauza lispei unor echipamente speciale de protecţie împotriva căderilor de zăpadă. Autorităţile susţin că nu este rentabil să fie montaţi parapeţi pe Transfăgărăşan, fiind, cică, prea puţini turişti care ar dori să meargă aici iarna. Dar nu a fost făcut niciun studiu în acest sens…

Sursa: zf.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3