EcoMoto 930×122

alegeri

„Vecinul” şi „Stăpânul”

Competiţia electorală din Argeş, ca de altfel în toată ţara, a început. În judeţul nostru, competiţia pare să se dea între două mari forţe: USL şi Alianţa pentru Argeş şi Muscel, deşi nici PP-DD-ul nu e de neglijat. Unii susţin însă că singura luptă cu miză reală este aceea dintre „Vecin” şi „Stăpân”.

Este imposibil să nu se fi auzit printre alegători de numele sub care sunt identificaţi în anumite cercuri cei doi candidaţi cotaţi drept „grei” pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Este vorba de Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi al PSD, şi de Mircea Andrei, liderul PDL Argeş.

Unul este „Vecin” deoarece se zice că ar avea multe terenuri prin judeţ, deşi vorbe circulă multe şi uneori nefondat. Celălalt este „Stăpân” căci îi place să i se spună aşa de către cei pe care îi conduce. „Vecinul” şi „Stăpânul”, adică Nicolescu şi Andrei, sunt principalii actori ai unei scenete electorale care pare acum, că avem şi Guvern USL, cu un final aşteptat.

Şi anume, să se confirme sondajele conform cărora Constantin Nicolescu ar urma să câştige detaşat alegerile pentru funcţia de şef al CJ Argeş. Nu mai este mult şi vom afla răspunsul la această ecuaţie.

Dacă însă ne referim la poreclelele celor doi, calculele arată că e mai bine să ai de-a face cu un vecin decât cu un stăpân. Nu degeaba a fost Revoluţia din decembrie 1989. Aşa că cei care mizează pe mâna forte ignoră reacţia oamenilor la tendinţa de totalitarism.

Culmea este că amândoi, şi Nicolescu şi Andrei, au avut (sau au, după caz) un grad care le dădea greutatea supremă în judeţ: „Senatorul”. Când se spunea prin 2002 că vine „Senatorul” ştia toată lumea că e vorba de Constantin Nicolescu. Acum, apelativul e al lui „Andrei”, dar parcă nu la fel de bine înrădăcinat cum era odinioară cel al lui Nicolescu…

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90