Donaris 930 x 122

    pitesti

    „Verde” la studiul de fezabilitate pentru transportul metropolitan

    Consiliul Judeţean Argeş a aprobat un proiect prin care a fost, practic, dată „undă verde” pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate mult aşteptat. Este vorba de studiul pentru determinarea rutei şi tehnologiei optime privind transportul de persoane în zona metropolitană Piteşti şi pe ruta Piteşti – Mioveni. La rândul său, viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică, a declarat că a venit rândul „proiectelor metropolitane” şi că cel privind transportul între municipiul reşedinţă de judeţ şi localitrăţile limitrofe este unul de maxim interes şi importanţă.

    Acest studiu are două componente. Prima este legată de mult discutatul „metrou uşor” pe ruta Piteşti – Mioveni, proiect la care se lucrează de mai mult timp în colaborare chiar cu francezi şi japonezi.

    A doua componentă este aceea de introducere a unor maşini de transport de tip autobuz care să circule din Piteşti spre localităţile Moşoaia, Bradu, Bascov, Ştefăneşti, Mărăcineni, Băbana şi Budeasa într-un sistem integrat.

    Practic, să fie acelaşi operator de transport, probabil acelaşi ca la Piteşti – asocierea Publitrans – Girexim – CNCD – şi să se reînfiinţeze vechile rute de dinainte de 1989.

    Investiţia pentru acest proiect nu este una la îndemâna oricui. Conform planurilor Consiliului Judeţean, „investiţia publică este majoră şi poate ajunge la 50 de milioane de euro”. Deocamdată, Consiliul a aprobat doar întocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru determinarea rutei şi tehnologiei optime privind transportul de persoane în zonele menţionate.

    Studiul de fezabilitate reprezintă documentaţia tehnico-economică prin care se stabilesc principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii pe baza necesităţii şi oportunităţii realizării acestuia şi care cuprinde soluţiile funcţionale, tehnologice, constructive şi economice ce urmează a fi supuse aprobării.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3