NOR CURIER 930X122

    baraj-pecigeanu

    „Vitele nu mai au de unde să bea apă”

    Seceta a dat mari bătăi de cap tuturor în acest an, de la producătorii de energie electrică – aceştia declarând şi „forţa majoră” – şi până la fermieri. Efectele secetei se văd şi în râuri, cu ochiul liber, debitul fiind scăzut şi nivelul lor de asemenea.

     

    În aceste condiţii, un cititor din comuna Domneşti ne-a sezizat faptul că în localitatea sa apa râului Doamnei vine tulbure, încărcată cu nisip, aşa încât animalele nu mai au de unde să se adape, punând la socoteală şi că nivelul apei este scăzut. Omul vrea să ştie ce se petrece.

    Am luat legătura cu Dumitru Ciobanu, directorul Administraţiei Bazinale Argeş Vedea, iar acesta ne-a spus că este vorba de o serie de lucrări pe care Hidroelectrica le face la barajul Baciu.

    „Cei de la Hidroelectrica fac peridic nişte spălări la priză, dar apa ar trebui să se limpezească destul de repede. Este posibil ca apa să vină mai încărcată din cauza acestor lucrări, debitul fiind redus.

    Dacă mai durează, o să interzicem efectuarea lucrărilor respective, dată fiind seceta”, ne-a declarat domnul Ciobanu.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90