Kaia 930 x 120

tractor

„Rabla” pentru tractoare

Unda verde pentru „Rabla” pentru tractoare. Proprietarii argeseni de tractoare sau masini agricole autopropulsate care inlocuiesc un vehicul vechi cu unul nou vor putea beneficia de o prima de casare de pana la 17.000 lei (aproximativ 4.000 euro), dar nu mai mult de 40% din pretul de achizitie fara TVA al unui tractor nou sau masini agricole autopropulsate noi.

Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se desfasoara pana la finele anului 2013 si va fi finantat dintr-un buget de 51 de milioane de lei (12 milioane euro).

Ghidul de finantare a Programului „Rabla” pentru tractoare se afla in curs de realizare, iar dupa publicarea ordinului de ministru pentru aprobarea acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Administratia Fondului pentru Mediu va organiza sesiunea de inscriere in vederea validarii producatorilor de tractoare si/sau masini agricole autopropulsate.

Potrivit MMP, lista producatorilor validati in Program se va publica pe pagina de internet a Administratiei Fondului pentru Mediu: www.afm.ro.

Programul „Rabla” a pornit initial pentru masini mici si a reprezentat un succes, asa incat autoritatile s-au gandit sa il extinda. Ramane de vazut insa cu ce rezultate, in conditiile in care costul unui tractor este foarte mare iar veniturile celor care lucreaza in agricultura sunt tot mai mici.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3