Kaia 930 x 120

poluare

Raul Arges a fost poluat

Pitesti. 21 iunie 2009. DAAV. In data de 20 iunie 2009 ora 12.00, la statia de tratare a apei Budeasa apartinand SC APA CANAL 2000 SA Pitesti a avut loc un incident, poluandu-se r. Arges pe o distanta de aproximativ de 1 km in zona municipiului Pitesti, aval de barajul Bascov. Directorul DAAV Pitesti – Dumitru Ciobanu, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu Arges, ISU Arges si cei ai SC APA CANAL 2000 SA Pitesti s-au deplasat de urgenta la fata locului luandu-se urmatoarele masuri:
identificarea si oprirea poluarii la sursa – canalul de evacuare al apelor de la statia de tratare Budeasa;
majorarea debitului de apa uzinat din acumularea Bascov, asigurandu-se astfel o dilutie corespunzatoare r. Arges in aval de zona poluata ;
prelevarea de probe de catre reprezentantii laboratorului de calitate al apelor DAAV Pitesti si interpretarea acestora ;
In urma inspectiei efectuata la fata locului de catre reprezentantii Inspectiei Teritoriale a Apelor – DAAV Pitesti in prezenta reprezentantilor SC APA CANAL 2000 SA Pitesti, s-a constatat ca poluarea s-a produs datorita aparitiei unei avarii la bazinele de tratare a apei, o cantitate mai mare de clor si de sulfat de aluminiu fiind evacuata in r. Arges. Avand in vedere ca in zona afectata au fost identificati pesti ametiti, reprezentantii ISU Arges au trimis cu o barca pneumatica un echipaj de militari dotat cu o portavoce pentru a avertiza populatia aflata la picnic si pescarii de pe malurile r. Arges asupra interzicerii consumului de peste.
La ora actuala poluarea a fost stopata, reprezentantii DAAV Pitesi si cei ai Garzii de Mediu Arges urmand sa analizeze in detaliu modul in care s-a produs prezenul incident.. Mentionam ca alimentarea cu apa a municipiului Pitesti nu a avut si nici nu va avea de suferit, asigurarea volumelor de apa necesare alimentarii cu apa facandu-se din acumularea Budeasa, in amote de zona afectata.

555×222  MAIA
570×90 MAIA