EcoMoto 930×122

frig_mare

Recomandări ISU în sezonul rece

A venit frigul, iar în curând iarna îşi va intra pe deplin în drepturi. Problema este că în această perioadă creşte şi incidenţa incendiilor, dat fiind faptul că mulţi cetăţeni apelează fie la improvizaţii, fie nu îşi verifică instalaţiile de încălzire ori le folosesc defectuos. În acest sens, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş face o serie de recomandări pentru cetăţeni în vederea prevenirii producerii de incendii care se pot solda cu pagube însemnate şi pierderi de vieţi omeneşti.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate să apară la sobe, specialiştii recomandă câteva măsuri de prevenire specifice:

• verificarea cu grijă a sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;

• tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor;

• curăţarea canalelor şi coşurilor de fum premergător sezonului rece;

Pentru mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil lichid, se recomandă verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil.

O altă cauză frecventă de incendii în acest sezon, este reprezentată de exploatarea necorespunzătoare a aparatelor electrice de încălzire şi a instalaţiilor electrice, pentru a căror evitare nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90