930×122 CAPRA 5

    pitesti

    Recomandări pentru reducerea zgomotului la Piteşti

    Institutul pentru Transporturi din Bucureşti a realizat un studiu privind nivelul zgomotului rutier în Piteşti. În urma acestui studiu au rezultat şi nişte propuneri interesante, unele dintre ele urmând să fie implementate în funcţie de buget şi de posibilităţile tehnice practice din teren.

    Astfel, Institutul avansează ca primă soluţie de reducere at raficului introducerea de taxe de parcare sau de perioade maxime de parcare (de ex. 2 ore) pentru parcarea pe carosabil, care poate reduce traficul auto mai ales cel datorat navetiştilor care vor prefera transportul în comun.

    Aceasta generează mai puţin trafic (implicit mai puţin zgomot) şi are ca efect secundar existenţa mai multor locuri de parcare pentru scopuri mai valoroase şi scăderea nevoii de spaţiu.

    Alte posibilităţi sunt taxele pentru drum combinate eventual cu benzi rezervate pentru vehiculele cu grad înalt de ocupare sau cu sisteme de control al accesului, care să limiteze numărul de vehicule care intră în centrul oraşului.

    O altă idee este cea numită „park&ride” (spaţii de parcare cu acces la liniile de transport în comun) care creşte atractivitatea transportului în comun, în special pentru navetişti. În general, aceste parcări ar trebui prevăzute pe principalele artere de penetraţie în oraş, dar implică introducerea de linii de transport public care să facă legătura dintre aceste parcări şi principalele puncte de interes din oraş.

    O altă soluţie ar fi reducerea traficului greu de marfă în interiorul oraşului prin amenajare de centre logistice şi prin instalarea de sisteme coordonate pentru distribuţia mărfurilor în aglomerări.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90